ΦΑΡΑΓΓΙ
Εστιατόριο - Ταβέρνα –
Αγία Ρουμέλη Χανίων
2825091225
Ελληνική και Μεσογειακή
Κουζίνα
Η άψογη εξυπηρέτηση, η
ποιότητα των φαγητών αλλά και το γρήγορο σέρβις, εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες
και αποτελούν εγγύηση για ένα απολαυστικό γεύμα.
Δεν είναι τυχαία η προτίμηση
των επισκεπτών, που επανειλημμένα την εμπιστεύονται για το φαγητό τους.
"Στη διεθνή επιστημονική κοινότητα γίνεται πολλή συζήτηση και αναζητείται ιδανική δίαιτα για την προαγωγή της υγείας και την πρόληψη των ασθενειών. Η παραδοσιακή Κρητική διατροφή από αρχαιοτάτων χρόνων φαίνεται να συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που την καθιστούν άριστη, όπως είχε δείξει η μελέτη των 7 χωρών, πού άρχισε το 1960 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Από τη μελέτη αυτή, η οποία περιελάμβανε τη διαχρονική παρακολούθηση μιας ομάδας 700 περίπου ανδρών αγροτικής περιοχής της Κρήτης, φάνηκε ότι ο πληθυσμός αυτός είχε τους λιγότερους θανάτους από έμφραγμα της καρδιάς και τις διάφορες μορφές καρκίνου σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Ο πληθυσμός της Κρήτης ήταν ο μακροβιότερος σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

ΦΑΡΑΓΓΙ
Εστιατόριο - Ταβέρνα – Αγία Ρουμέλη Χανίων
2825091225
Ελληνική και Μεσογειακή Κουζίνα

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι το 1991, που ο Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ανέλαβε την επανεξέταση των ηλικιωμένων κατά το 31ο έτος της μελέτης, οι επιζώντες στην Κρήτη ήταν το 50% περίπου του αρχικού πληθυσμού, ενώ στη Φινλανδία δεν υπήρχαν επιζώντες!

ΦΑΡΑΓΓΙ
Εστιατόριο - Ταβέρνα – Αγία Ρουμέλη Χανίων
2825091225
Ελληνική και Μεσογειακή Κουζίνα



Αντίθετα τα δημητριακά (κυρίως ψωμί), όσπρια, λαχανικά, φρούτα και ελαιόλαδο πρέπει να αποτελούν περισσότερο από το 85% του καθημερινού διαιτολογίου μας...

ΦΑΡΑΓΓΙ
Εστιατόριο - Ταβέρνα – Αγία Ρουμέλη Χανίων
2825091225
Ελληνική και Μεσογειακή Κουζίνα
Το ελαιόλαδο περιέχει επιπλέον μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως τοκοφερόλες και υδροξυφαινόλες που προφυλάσσουν τόσο από την αθηροσκλήρωση όσο και (από τις διάφορες μορφές καρκίνου με τη δέσμευση των ελεύθερων τοξικών ριζών. Ενδιαφέρον είναι ότι η σύνθεση του ελαιολάδου σε λιπαρά οξέα είναι παρόμοια με εκείνη του λίπους του μητρικού γάλακτος..."